Wij zijn Gaia.

Overal waar je onze naam (‘Gaia’) tegenkomt, verwijst deze naar de natuur, balans of ecosystemen. Van de klasieke oudheid tot de moderne wetenschappelijke literatuur: Gaia staat voor de natuurlijke bron waaruit leven bloeit.

Dat is dan ook waar wij als praktijk voor staan: een gezonde, gebalanseerde voedingsbodem als bron voor een duurzame en gezonde leefstijl.

Wij denken graag met u mee over hoe deze principes antwoord kunnen geven op uw specifieke zorgvraag.

Over ons

Wie is de diëtist waarmee u in gesprek bent?

Wij stellen onze collega's graag aan u voor.

Annemijn Beekman

Mijn naam is Annemijn, 26 jaar en woon samen met mijn vriend en 2 katten in Arnhem.

In 2020 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding en Diëtetiek in Nijmegen. Voordat ik begon aan deze opleiding heb ik eerst de opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker afgerond en 8 jaar in de kinderopvang gewerkt.

Hier is mijn grote interesse in en affiniteit met kinderen ontstaan. Het was dan ook een logische stap om mijzelf verder te specialiseren tot (kinder-) diëtist. In het najaar van 2022 ga ik mij verder specialiseren in de behandeling van eetstoornissen. Een onderwerp dat nauw aan mijn hart ligt door de Anorexia waar mijn zusje op jonge leeftijd mee te maken heeft gehad.

Buiten mijn werk om hou ik ervan om met mijn vriend grote stukken te wandelen en bordspelletjes te spelen met vrienden. Daarnaast ben ik graag creatief bezig (tekenen, schilderen) en hou ik van koken!

Als diëtist ben ik enthousiast en geef ik op een persoonlijke manier advies wat praktisch toepasbaar is.

Grietje Tammenga

Mijn naam is Grietje, 63 jaar. Ik ben gelukkig getrouwd en woonachtig in Dieren.

Ik heb altijd als diëtist gewerkt; eerst jaren in de thuiszorg en daarna (sinds 2009) ben ik voor mezelf begonnen in mijn eigen praktijk. Hier is Sabrina mij gaan versterken en sinds 2022 zijn we samen verder gegaan onder de huidige praktijknaam.

Ik ben afgestudeerd op borstvoeding en ben met dit onderwerp naast kindervoeding altijd actief gebleven. Daarnaast heeft plantaardige voeding mijn belangstelling en probeer ik zoveel mogelijk de gegeven leefstijladviezen ook zelf in mijn dagelijks leven toe te passen. Mindfulness heeft mij erg veel gebracht in mijn persoonlijke leven en heeft om deze reden ook mijn aandacht. Dat wat je aandacht geeft groeit.

In mijn vrije tijd ben ik veel buiten in de natuur: sporten, wandelen en tuinieren. Binnenshuis kook ik graag, voor onszelf maar ook voor vrienden.

Als diëtist ben ik nieuwsgierig naar de persoon achter het verhaal.

Sabrina van Hardeveld

Mijn naam is Sabrina, 31 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Veenendaal.

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding en Diëtetiek in Nijmegen. Het onderwerp van mijn scriptie was wondzorg. Dit is een aandachtsgebied waar ik mij nog steeds in interesseer. Sinds mijn afstuderen werk ik als diëtist en ben ik begonnen in de praktijk van Grietje. Sinds 2022 heb ik de mooie stap mogen maken om mede-eigenaar te worden.

Het afgelopen jaar ben ik mij ook meer gaan verdiepen in de voedings- en leefstijlvraagstukken omtrent zwangerschap. Ik vind het mooi dat ik een helpen bij een gezonde basis voor zowel moeder als kind.

Als ik niet aan het werk bensta ik graag in de keuken en vind ik het fijn om leuke dingen met onze vrienden te doen. Dat doe ik het liefst buiten de deur, want binnen zitten is niets voor mij.

Als diëtist ben ik praktisch en altijd opzoek naar een passende afstemming met een realistisch uitgangspunt.

Emma Huijs

Mijn naam is Emma, 28 jaar en ik woon samen met mijn vriend en hond Syb in Arnhem.

In 2018 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Voeding en Diëtiek in Nijmegen en sinds die tijd ben ik ook werkzaam als diëtist. Voor mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan naar voeding en endometriose, vanuit hier is mijn interesse voor wetenschappelijk onderzoek ontstaan. Vandaar dat ik naast mijn werkzaamheden als diëtist ook meewerk aan wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van voeding en endometriose.

Vanuit mijn eigen interesse voor wielrennen en hardlopen. heb ik afgelopen januari de post-HBO Professional Sport & Voeding afgerond. Door het sporten ben ik veel te vinden in de natuur.

Mijn creativiteit kan ik kwijt in de keuken, maar ook in het maken van voorlichtingsmateriaal voor de praktijk en het bijhouden van de sociale mediakanalen.

Als diëtist vind ik het fijn als ik mensen echt kan helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Onze kwaliteitsbelofte.

Onze collega’s zijn stuk voor stuk aangesloten bij diverse netwerken en initiätieven. Zo borgen wij ons kennisniveau en de meest optimale zorg voor u.

Heeft u een vraag over de netwerken, scholingsinitiatieven of coöperaties waar wij bij aangesloten zijn? Neem dan contact op met onze collega’s of maak een afspraak.

Hebben wij niet aan onze kwaliteitsbelofte kunnen voldoen en wilt u een klacht indienen? Kom dan eerst in contact met uw behandelende diëtist. Dan proberen we eruit te komen. Mocht dit niet lukken dan kunt u dat doen via het digitale klachtenformulier op klachtenloket paramedici.

Tarieven & Vergoedingen

Dieëtadvies wordt ook in 2023 vanuit de basisverzekering vergoed door uw zorgverzekeraar. De vergoeding vanuit de basisverzekering gaat ten koste van het wettelijk verplicht eigen risico. Hierop zijn kinderen tot 18 jaar een uitzondering omdat zij geen eigen risico hebben. Bij enkele zorgverzekeraars is dieëtadvies ook opgenomen in het aanvullende pakket. Het aanvullend pakket wordt pas aangesproken als de drie uur basis verzekering op zijn. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract.
Als u door uw vergoeding heen bent dan geldt het volgende tarief:
Per 15 minuten: €20,-
toeslag huisbezoek: €31
NB. Een 'no-show'wordt doorberekend conform het bovenstaande tarief.

Directe Toegang

Per 1 augustus is de diëtist direct toegankelijk (DTD), voor u betekent dit dat u voor een behandeling door de diëtist geen verwijzing van de huisarts meer nodig heeft. In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar kunt u teruglezen of DTD volledig vergoed wordt. Echter, Friesland Zorgverzekeraar, CZ, OHRA en Nationale Nederlanden vergoeden DTD niet. In deze gevallen raden wij u aan op een verwijzing te vragen aan uw (huis)arts zodat u wel aanspraak kunt maken op de vergoeding vanuit de basisverzekering.

Huisbezoeken

Indien u om medische redenen niet in staat bent om naar onze praktijk te komen, dan kunt u een huisbezoek aanvragen en dan komen we bij u thuis langs. Voor huisbezoeken geldt een extra toeslag maar in het geval van een medische reden wordt deze door uw zorgverzekeraar vergoed. Hier bij ie het wel van belang dat uw (huis)arts op de verwijsbrief vermeld dat een huisbezoek gewenst is.